Aa-kroniek weer boordevol prachtige verhalen

MEER DAN 80 HISTORISCHE FOTO’S

Dik winternummer Aa-kroniek verschenen

De dikke, laatste Aa-kroniek van het jubileumjaar van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck, biedt voor eenieder voor de donkere dagen van de komende tijd hopelijk de nodige ‘verlichting’. In 100 pagina´s, geïllustreerd met ruim 80, veelal nooit eerder gepubliceerde historische foto´s nemen vijf artikelen u in dit tijdschrift mee door tijd en plaats in onze lokale geschiedenis.

In het eerste artikel vervolgt Harrie Jaspers zijn wandeling langs de huizen en bewoners van de Grootschoterweg in Budel-Schoot.
Henk van de Kerkhof en Annie Staals-Jacobi vertellen over de familie Van Lievenoogen, die zich in 1932 vanuit Boxtel in Soerendonk vestigde en daar voor veel nakomelingen zorgde.
Budel-Dorplein staat bekend als het dorp van de zinkfabriek maar voor de vele arbeiders en inwoners moest natuurlijk ook in de geestelijke verzorging worden voorzien. Giel Stollman gaat in zijn eerste bijdrage hierover in op het ontstaan en de eerste ontwikkeling van het rectoraat Dorplein in de jaren 1892-1918.
In ‘Maarheeze in beeld in de Eerste Wereldoorlog’ gaat Jac. Biemans in op een aantal bijzondere foto’s en prentbriefkaarten van het dorp uit de jaren 1914-1918.
En tenslotte onderzoeken Theo Martens en Martin Horst de naoorlogse geschiedenis van de Budelse Schuttersgilden ‘St. Nicolaas & St. Antonius’ en het ‘St. Jorisgilde’ na de Tweede Wereldoorlog.

De redactie hoopt hiermee weer een aangenaam nummer voor u te hebben samengesteld.

Losse nummers zijn voor slechts € 3,50 verkrijgbaar bij de boekhandels in Budel en Maarheeze en de VVV aan de Markt in Budel. Via deze website  kunt u zich melden voor een (nog goedkoper) abonnement, waarbij dit tijdschrift vier keer per jaar bij u bezorgd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *