Een bidprentje met een verhaal

Het eerste bidprentje van de maand is het fotobidprentje van Andreas Groenen, alias Driske van de Valk uit Soerendonk. Driske was, samen met zijn drie dochters, de uitbater van het aloude café “In den Valk” in het centrum van Soerendonk. Driske werd op 10 juni 1856 geboren als zoon van landbouwer Driek Groenen en Drina Geven. Toen hij vijf jaar oud was overleed zijn moeder en hertrouwde zijn vader met Petronella Spoor. In 1889 trouwde Driske met de kasteleinsdochter van café De Valk, Cato Groenen; vanaf die tijd ging Driske door het leven als ‘Driske van de Valk’. Driske en Cato kregen drie dochters: Bet, Drika en Antje. Moeder Cato overleed in 1898 op 32-jarige leeftijd. Na het overlijden van Driske in 1938 ging de cafévergunning over op naam van dochter Drika. De drie dochters Groenen bleven ongehuwd.
Klik hier voor meer info….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *