Reisje naar Keulen (voor leden)

Zeer geacht lid,
Na de voorjaarswandeling in Budel-Schoot/Dorplein en de filmmiddag in Maarheeze brengen we u graag op de hoogte van onze jaarlijkse busreis, op zaterdag 30 juni a.s. Dit jaar is Duitsland aan de beurt en gaan we naar K E U L E N

Keulen, gelegen aan de Rijn, kent een rijke Romeinse geschiedenis en heeft fascinerende archeologische vondsten hiervan bewaard. Maar ook in de Middeleeuwen was het een belangrijke stad vol kerkelijke instellingen. De imposante gotische Dom bepaalt nog steeds het silhouet van de stad. Miljoenen mensen bezoeken jaarlijks dit meesterwerk dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. De stad kent ondanks de verwoestingen van de oorlog talloze monumenten. Op museumgebied is er voor elk wat wils. Ook zijn er talloze brouwerijcafés, galerieën en hippe winkels.  

Na aankomst gebruiken we op Duitse wijze koffie/thee en een stuk ‘Kuchen’ naar keuze in een gerenommeerde Konditorei. Daarna maken wij onder leiding van een stadsgids (Duits- of Nederlandstalig) een wandeling van anderhalf uur door de oude stad. De meest belangrijke monumenten van Keulen zijn geconcentreerd op een vierkante kilometer rond de Dom, zoals het stadhuis en de Romaanse Gross St. Martinskerk. Via de hobbelige keienweggetjes in de oude stad en levendige pleintjes als de Alter Markt krijgen we een goed beeld van de geschiedenis van deze historische stad aan de Rijn. 

Na de rondleiding bent u vrij om naar keuze uw middagmaal te gebruiken. Ook de middag laten wij aan uw vrijheid over: misschien wilt u de Dom beklimmen of bekijken, een archeologisch, historisch of juist moderne-kunstmuseum bezoeken. Of u wilt verder wandelen door de oude stad, naar de Rijn of lekker uitrusten op een van de vele terrasjes in de oude stad. Het is geheel aan u! Aan het einde van de middag reizen we terug om in het fraaie restaurant Orshof in Neerglabbeek (B.) een diner te gebruiken.  

Datum:                zaterdag 30 juni 2018
Tijd:                      vanaf 07.30 uur vertrek (zie hieronder voor de opstapplaatsen) 

Programma:

Opstapplaatsen:            

07.30 uur Budel                Capucijnerplein

07.45 uur Soerendonk    kerk

08.00 uur Maarheeze    café ‘t Hof

09.50-10.00 uur                Aankomst te Keulen, Konditorei Eigel: koffie/thee met Kuchen

11.30-13.00 uur                Stadswandeling door Keulen met een Duits- of Nederlandstalige gids

13.00-15.45 uur                Lunch op eigen gelegenheid en vrije tijd naar keuze

16.00-18.00 uur                Per bus naar Neerglabeek

18.00-20.00 uur                Diner in Orshof aldaar, waarna terugreis naar Cranendonck.

Kosten:

De kosten voor deelname aan deze dagexcursie (inclusief busreis, koffie/thee met gebak, stadswandeling en dinerbuffet) bedragen voor leden € 50 Euro en voor introducés € 55 Euro. Wij willen u verzoeken het bedrag tijdig aan ons over te maken (banknummer zie briefhoofd). De betaling geldt op volgorde van binnenkomst als uw aanmelding. Ook contante betaling vooraf is mogelijk bij Jan Jakobi, Dorpsstraat 15 te Budel.

Zie ook: ‘De van Rossems in Keulen’

Lees de hele convocatie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *