Schrijfwedstrijd scholieren Heemkundekring

Categorie: HAVO-Atheneum, Onderwijs

Dit jaar bestaat Heemkundekring ‘ de Baronie van Cranendonck’ 60 jaar.
In dit kader organiseren verschillende werkgroepen van de vereniging activiteiten. De redactie van de Aa-kroniek heeft een schrijfwedstrijd voor scholieren bedacht.
Het eindresultaat van het project is publicatie in de Aa-kroniek, het tijdschrift van de Heemkundekring.

Uitslag

Naast de eerste drie plaatsen heeft de jury twee extra bijdragen gehonoreerd, die ook in de Aa-kroniek verschijnen.
De uitslag is al volgt:
1 Dodendraad (Alicia Verhoeven, Isa Kromkamp, Eef Mathijssen, Charlotte Kalshoven);
2 Familie Dor (Lynn Rademaekers, Aniek van Geldorp, Kyara Damen, Iris Kosman);
3 Boerderij Boschdijk (Ló van Kessel, Eline Egberts, Julie van de Ven).

Ook gepubliceerd worden:

Historische kapel Gastel (Jacey Vaessen, Kirsten Lenders) en Os Moen (Dewi van Gaal, Christine Zhong, Jessie Kissen).
De gelukkige leerlingen krijgen naast een attentie en de publicatie in het tijdschrift een rondleiding in de drukkerij van de Aa-kroniek.
Zij zijn dan getuige van het van de pers rollen van hun eigen artikel.
Begin oktober wordt dit nummer bij de abonnees bezorgd en is het ook in de boekhandels verkrijgbaar.