• Dit event is voorbij.

VOORJAARSWANDELING o.l.v. Harrie Jaspers: Natuur en cultuur rond de ‘IJzeren Rijn’ en het ‘Bereveld’

mei 20 - 09:30 - 13:00

op zondag 20 mei aanstaande vanaf 09.30 uur.
De voorjaarswandeling is dit jaar een gecombineerde natuur- en cultuurhistorische wandeling. Harrie Jaspers zal ons daarbij meevoeren langs de spoorlijn Antwerpen-Möchengladbach (de ‘IJzeren Rijn’) vanaf Budel-Schoot en de omgeving van het fabrieksdorp Budel-Dorplein. Ook wandelen we door het ‘Bereveld’. Ditmaal dus geen groot aaneengesloten natuurgebied maar stukjes natuur rond het spoor. Daarbij gaat het naast de verrassende flora en fauna  langs deze oude spoorweg ook over het verleden van de ‘IJzeren Rijn’, het voormalige station ‘Budel ’op Schoot en verschillende monumenten die we op de wandeling passeren. Behalve het genieten van de natuur gaan we dus ook een beetje ‘gluren bij de buren’ op Schoot. Onder de deskundige leiding van Harrie Jaspers belooft dit een interessante morgen te worden. Halverwege is er een pauze met koffie en thee. Iedereen is welkom, leden en niet-leden. Deelname is kosteloos.
Datum:         zondag 20 mei 2018
Tijd:               vertrek bij het Schepenhuis in Budel om 09.30 uur
Locatie:         Samenkomst op de parkeerplaats aan het Stationsplein te Budel-Schoot om 09.45
Deelname:   Gratis, koffie/thee en iets lekkers.

Datum:
mei 20