Bijzondere Cranendoncker van de maand:
Dokter Jan Visschers woonde eerst enkele maanden op de markt in Budel (Nu Chinees restaurant). Daarna verhuisde hij in 1920 naar Nieuwstraat 36. In 1923 verhuisde hij naar de overkant: Nieuwstraat 37. Van hieruit bouwde hij zijn enorme praktijk op. Hij trouwde in 1920 met Lena de Bruin.
Zij kregen 4 kinderen:
Gerard (* 1921 later gynaecoloog in Weert),
Pieter (*1923 Later socioloog in Den Haag)
Ton (* 1924 Later ook huisarts in Budel ‘De jonge Vis’)
Petra (* 1929)

Dokter Visschers, de latere ereburger van Budel was, wie hem goed kende een onvolprezen mensenvriend en harde werker voor heil en de gezondheid van de Budelse bevolking en omstreken.
Hij had ook een auto (een Ford) en reed daarmee naar zijn patiënten over de nog vaak onverharde wegen. ‘s Morgens om precies 8 uur begon hij met het spreekuur aan huis. Daarna reed hij naar Dorplein waar het spreekuur in de Cantine  begon. Vervolgens reed hij naar Maarheeze om daar om elf uur het volgende spreekuur te beginnen. Na het middagspreekuur van 13.00u tot 14.00u werden de visites gereden In 1960 kwam zijn zoon Ton ook in de praktijk werken. (‘De jonge Vis’) In 1966 ging Jan met pensioen en nam Ton de praktijk over. Hij vestigde zich in de Heesakkerweg In Budel.
Lees verder……