In de dikke zomereditie van de Aa-kroniek vier interessante bijdragen uit diverse hoeken van ons heemgebied.
Annie Staals-Jacobi bijt het spits af met een bijdragen over de familie Bloemen van de Molenheide te Soerendonk. Hierin worden de kleurrijke dorpsfiguren Nol en Dris ‘de Bloem’  in context geplaatst.
In aflevering vier van ‘Een wandeling door Budel-Schoot’ vervolgt Harrie Jaspers zijn tocht langs de woonhuizen, winkels en het gemeenschapshuis van Schoot.
Tinie Vlassak en Theo Martens starten in dit nummer een reeks over smederijen die Budel vroeger kende. In deze aflevering gaat het daarbij om de familie van ‘smeed’ Rooijakkers.
Tenslotte besluit Jac. Biemans met het tweede en laatste deel de artikelen over het klooster en de Mariaschool te Maarheeze. Hierbij komt ook het levensverhaal van zuster Johanns Fiddelaers uit Maarheeze aan bod.
Op de laatste pagina wijzen wij op de nieuwe expositie in de Achelse Kluis over het laatste oorlogsjaar 1918 en de ontploffing te Hamont. U bent van harte welkom bij de opening op zaterdag 7 juli om 14.00uur, of een van de andere weekenden gedurende het seizoen 2018-2019!
wij wensen u veel leesplezier op uw vakantie- of thuisadres.

Meer info….