Toon (Tuntje) Ras, een bekend dorpsfiguur en verenigingsman, die onder andere jarenlang het secretariaat van onze heemkundekring voerde.
A.M.H.(Toon) Ras (Budel 1909-1976 Budel), omwille van zijn kleine gestalte meestal ‘Tuntje’ genoemd, was een echte ‘Buulder’ en aldaar ambtenaar bij de afdeling bevolking van de gemeente.

Dat was de afdeling van Toon Kerstens, die hem waarschijnlijk heeft gevraagd in het bestuur te komen. Velen kennen Ras in Budel als ‘chocolaode menneke’ omdat hij van chocola hield en dit ook uitdeelde aan kinderen en personeel van de Gemeente. Hij werd wel eens het geheugen van Budel genoemd en gebruikte vaak het gezegde “D’r is mar ieën Buul, en da zien willie”. Toon Ras was in de kost bij zijn zus Jeannet Corsten-Ras en later bij Huub van Winkel op het adres Nieuwstraat20 (‘Het Witte Huis’), dat decennia lang gold als het correspondentieadres van de heemkundekring.
Lees het hele verhaal….