Foto: René Vos

In het bevrijdingsweekend, het weekend van 20, 21 en 22 september 2019, vliegen er op zondag 22 september om 15.00 uur 5 historische vliegtuigen over het centrum van Budel. Dit in het kader van 75 jaar bevrijding. De volgende vliegtuigen zullen met hun indrukwekkende zware motoren over-vliegen: AT-16 ‘Harvard’ (2 toestellen), Beechcraft D18S Bommenwerper, Spitfire Mk.IX en een C-47 Dakota transporttoestel. Op die middag (22 september a.s.) kunt u gelijktijdig ook deelnemen aan een belevingstocht Cranendonck 1940-1945, die georganiseerd wordt door de Stichting Herdenking Bevrijding Cranendonck, in samenwerking met de Wapenbroeders en de gemeente Cranendonck. U bent getuige van een 20-tal ‘oorlogssituaties’, activiteiten uit de Tweede Wereldoorlog die levensecht door 60 acteurs en figuranten nagespeeld worden. Dit met als centraal thema ‘Soldaat van Cranendonck’. U neemt zelf actief deel, van mobilisatie in 1940 tot de bevrijding op 20 september 1944. De start van de belevingstocht is bij het Schepenhuis aan de markt in Budel. U kunt starten vanaf 13.00 uur. De gehele tocht duurt ongeveer anderhalf uur. De belevingstocht stopt om 18:00 uur. Het verzoek is dan ook om op tijd te starten. Dit voor Cranendonck unieke evenement mag u niet missen vandaar dat jong en oud hiervoor is uitgenodigd. Entree bedraagt € 3,-. Na afloop kunt u op het Marktplein nog uitvoering in gesprek gaan met Wapenbroeders en veteranen. Voor meer informatie zie de website van VVV Cranendonck, 75 jaar herdenking bevrijding Cranendonck of de website van Wapenbroeders/afdeling Cranendonck.