De lezing in over Lucas Gassel was prachtig, we hopen dat u ook naar onze volgende bijeenkomst, in de vernieuwde Borgh, komt. Op dinsdag 26 november aanstaande organiseren wij daar de lezing
GEEN MONUMENTEN, TÓCH WAARDEVOL
Cultuurhistorische gebouwen in Cranendonck
door Jos Hüsken uit Eindhoven.

Bureau Hüsken en Zoon heeft in opdracht van de gemeente Cranendonck in 2018 een inventarisatie gemaakt van uitsluitend panden en bedrijfsgebouwen die in aanmerking komen voor het predicaat: “cultuurhistorisch waardevol”. Vervolgens hebben wij gedurende 2019 die gebouwen beschreven en cultuurhistorisch gewaardeerd.  

Door deze volledige scan van de gemeente Cranendonck hebben we nu een goed beeld van alle aanwezige cultuurhistorisch interessante objecten. De variatie aan architectuurstijlen in de gemeente is groot: van oude boerderijen tot uiterst moderne architectuur. De naam van architect Louis Neeskens kwamen we uiteraard vaak tegen. Maar de monumenten in de gemeente hebben wij niet bestudeerd en beschreven. 

In een kort tijdsbestek wil ik u de kenmerken van de relevante bouwstijlen laten zien en wat we daarvan in de gemeente Cranendonck aantreffen. Dat zal leiden tot een feest van herkenning. Wellicht wordt uw eigen pand ook nog op het scherm getoond.

Datum:                dinsdag 26 november 2019
Tijd:                      20.00-ca. 22.00 uur
Locatie:               Zaal ‘De Borgh’, Dr. A. Mathijsenstraat 15, Budel
Toegang:             Gratis voor leden, niet-leden betalen € 2,50

Lees de hele convocatie…