Op zondag 15 december gaan de natuurvrienden van ‘De Baronie van Cranendonck’ wandelen en ze gaan met als uitgangspunt de dubbele paal op de berg, ‘de Gastelsche heide’ verkennen. Dit gebied is na de ruilverkaveling van 1972 geheel onder Staatsbosbeheer gekomen. Voormalige landbouwterreinen veranderden sindsdien in natuurgebied. Anders dan de wat je bij de naam ‘Gastelsche heide’ zou verwachten, maakt heide nog maar voor een klein deel van het gebied uit, voor de rest nemen dennen- en berkenbossen ook plaats in beslag. Door begrazing vertoont het gebied veel open velden met vergezichten bij Langbosch is de aanwezigheid van wilde paarden een opmerkelijke verschijning. Om deel te nemen aan de wandeling hoeft u geen lid van de heemkundekring te zijn. Iedereen is welkom om zich op 9.30u op het parkeerterrein bij het Schepenhuis (Blokker) bij de groep te voegen. Na de wandeling gaan we ter afsluiting van de ochtend ergens in de buurt wat warms drinken. Iedereen is van harte welkom!