Josefien de Kever werd op 4 juni 1923 geboren als dochter van Desiré Louis de Kever en Gertrudis Penders; ze was de enige dochter in het zes kinderen tellende gezin De Kever. Vader De Kever was rijksveldwachter in het Zuid-Limburgse dorp Wijlré. Na de lagere school ging Josefien naar de Mulo bij de zusters in Wittem. Daarna koos ze voor het kloosterleven bij de Franse zusters van de Goddelijke Voorzienigheid. In 1946 legde ze de kloostergeloften af. Bij de zusters volgde ze de verpleegstersopleiding waarna ze in 1951 uitgezonden werd naar de missie, naar Belgisch Congo. In 1960 keerde Josefien terug naar Europa waarna ze in Heerlen aan de opleiding tot vroedvrouw begon. In 1970 kreeg zuster De Kever een aanstelling als ‘vroedvrouw’ voor Budel en Maarheeze. Ze zegde in 1974 het kloosterleven vaarwel en ging in de Meidoornstraat wonen.
Als vervoermiddel had ze een groene DAF-33. Iedereen kende dat groene autootje; als die ergens voor de deur stond, dan wist iedereen wat er aan de hand was. Na achttien jaar en na ruim 3000 bevallingen ging zuster De Kever in 1988 met pensioen. Bij haar afscheid werd ze benoemd tot ereburger van Budel. Zuster Josefien de Kever overleed op 23 december 2014 in verzorgingshuis Marishof in Maarheeze. Zij werd 91 jaar.
Lees het hele artikel en bekijk alle foto’s…