Kunstwerk: ‘De Buulder Bok’ Markt 28 Budel
Kunstenares: Netty Govers uit Budel

Dit beeld staat symbool voor de plaatselijke carnavalsvereniging “De Buulder Buk” van Budel.
Het beeld is geplaatst in 1998 ter gelegenheid van het 44-jarig jubileum van de carnavalsvereniging ( “de Buulder Buk” ) bij het gemeentehuis in Budel. Later is het beeld verplaatst naar het Schepenhuis. Een replica van dit beeld wordt tegenwoordig door “de Buulder Buk” gebruikt als hoogste onderscheiding voor verdiensten:
“De Gouden Bok”
Lees het hele artikel…
Kunstwerk: ‘De Muus’
Kunstenares: Danielle Coeterier uit Heeze

Dit beeld is het symbool van de plaatselijke carnavalsvereniging ‘De Muuzevangers’ uit Maarheeze.
Het is geschonken door deze carnavalsvereniging aan de gemeenschap van Maarheeze als dank voor 44 jaar carnaval in Maarheeze, want dankzij alle carnavalsvierders wordt carnaval levend gehouden in Maarheeze.
Het is op 28 februari 2014 onthuld op de hoek van de Stationsstraat en de Smits van Oyenlaan.
Lees het hele artikel…

Kunstwerk De Toeters,
Kunstenaar: Jorrit de Kort
Op zaterdag 13 juli 2019 werd voorafgaand aan de opening van de jaarlijkse kermis in Budel Schoot, het kunstwerk onthuld worden dat  CV de Toeters heeft laten maken ter gelegenheid van hun 66-jarig bestaan. Het door kunstenaar Jorrit de Kort (Beeldentemmers) ontworpen object heeft een mooie plaats naast de ingang van de Reinder gekregen Grootschoterweg.
Lees het hele artikel…