Tonny Slenders werd op 27 september 1924 in Budel geboren als dochter van Pier Slenders en Beth van Hunsel. Het boerengezin Slenders telde negen kinderen en woonde in de Keunenhoek. Na de lagere school volgde Tonny de naaischool. Tijdens de oorlogsjaren ging Tonny als kindermeisje in betrekking bij een huisarts in Valkenswaard. Na de oorlogstijd volgde ze de opleiding voor gezinszorg en ging aan het werk in Budel. In 1960 begon ze aan de verpleegstersopleiding met aantekening kraamzorg. Daarna rondde ze in 1964 de opleiding wijkverpleging af. In dat jaar kwam in Soerendonk in de Van Schaiklaan een nieuw wijkgebouw met wijkzusterswoning tot stand. Tonny Slenders nam de baan van wijkzuster aan en begon op 1 januari 1965 als wijkzuster van Soerendonk en ging daar ook wonen.
Lees het hele verhaal en bekijk alle foto’s…