In januari 1954 reed een geluidswagen door Budel, die bekend maakte dat de sigarenfabriek Willem II uit Valkenswaard hier wilde starten met een tabak verwerkend bedrijf. Belangstellenden voor een baan konden naar het arbeidsbureau voor nadere informatie.
Reeds op 15 februari begon men aan de Markt, in de leegstaande confectiefabriek van M. Geers, met acht meisjes. Later vestigde zich hier juwelier J. Vonken en sinds enige jaren fotograaf Rooymans (thans Markt 10).
Men moest hier al snel aan uitbreiding gaan denken. Daarvoor was de ruimte in dit pand ongeschikt, vandaar dat ondertussen op ‘Het Stepke’ een fabriekscomplex werd gebouwd. Op 23 augustus 1954 verhuisde men van de Markt naar het Stepke. Het voorste stuk, ‘de kleine zaal’ geheten, werd het eerst gebouwd. Hier werd Jan Moonen bedrijfsleider met Toos de Vries als cheffin. Er waren toen ongeveer 25-30 personeelsleden. Om de bereikbaarheid van de fabriek te bevorderen werd er een weg aangelegd die de naam ‘Willem II straat’ kreeg bij Raadsbesluit van 26-9-1955.
Lees het hele artikel…