Historie confectiebedrijf Smulders en Zn., Grootschoterweg, Budel-Schoot (1934-1979)

In 1934 startte de Eindhovenaar Gerardus Leonardus Smulders te Budel-Schoot een confectiefabriek, genaamd ‘Rico’.
Het nieuwe confectiebedrijf van Smulders startte in het Carpspand en leverde een grote bijdrage aan de werkvoorziening voor de vrouwen en meisjes van vooral Budel-Schoot. Zo meldde weekblad ‘Kanton Weert’ op 11 december 1936: ‘Door de directie van de tricotagefabriek ‘Rico’ is overgegaan tot uitbreiding harer bedrijf en werden 36 nieuwe naaimachines geplaatst en een 40-tal meisjes aangenomen. In totaal werken er 100 meisjes’ en enige tijd later staat er te lezen ‘dat het met de confectiefabriek ‘Rica’ crescendo gaat en er weer machines geplaatst zullen worden, zodat er weer een aantal meisjes werk zal vinden’.
Circa 1976 stopte Smulders met de productie; in 1979 werd het bedrijf opgeheven.
Daarna was er in het gebouw een timmerfabriek (de Laat) en daarna jarenlang een fitnesscentrum (‘The Body Factory’ later Sportivo’’) gevestigd. Het fabrieksgebouw aan de Grootschoterweg werd in juli 2008 afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouwproject ‘Residentie ’t Ekker’.
Lees het hele artikel en bekijk alle foto’s…
In dit filmpje de confectiefabriek in werking vanaf 11 min.45

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *