De foto is gemaakt door de buurman van Hotel ‘De Arend’ aan de Budelse Markt, fotograaf Kees Walravens. Deze was bedoeld als reclame voor het aantrekken van gasten voor het hotel. Het natuurbad was dan ook alleen bestemd voor hotelgasten van ‘De Arend’. Het lag mooi verscholen tussen het groen, aan alle zijden omgeven door een grasrand om op te zonnen of gewoon te liggen. Het heeft gefunctioneerd van 1962-1969.

Zoals in die tijd gebruikelijk, werd een al of niet gegraven vijver al gauw als zwembad betiteld. Het was vaak ook zuiver water door de filterende werking van de ondergrond, zand.
Door de tekst wordt U meteen misleid want het natuurbad was niet gelegen in Budel, maar in Soerendonk nabij de grens met Maarheeze. Het werd gevoed door grondwater en stond in verbinding met het water van de Aa. Het lag links van de weg net over de Aa, gaande van Soerendonk naar Maarheeze. Een 150 meter achter de brug liep een weggetje naar links dat na plusminus 100 meter eindigde bij het natuurbad, afgeschermd van de openbare weg door groene aanplant.
Het is nu een natuurgebied.
Lees het artikel en bekijk alle foto’s….