Gemeentelijk monument  1706/Bu7
Gebouwd in 1866 in opdracht van pastoor Timmermans.
Het gebouw werd gerestaureerd een aangepast in 1968 en een algehele restauratie met herindeling volgde in 2012.
Deze pastorie werd gebouwd als opvolger van de pastorie in de Nieuwstraat en staat recht tegenover de kerk.

Karakteristiek

Het betreft hier een tweelaagse pastorie onder schilddak met aanbouw.
Centraal op het dak het klokkentorentje. Pand met 5 traveeën en centrale ingang. Verhoogde entree d.m.v. een bordes, met aan weerszijden fraai smeedijzeren sierafscheiding. Metselwerk in staand verband.

Het gebouw maakt onderdeel uit van een cluster kerkelijke gebouwen. Het gebouw is heel massaal met zijn vele ruimtes, grote kelder en kolossale zolder met origineel gebint. Op het terrein achter de pastorie bevindt zich een grote houten tuinschuur  waarin een werkplaats en inpandige garage. Het totale terreinoppervlak bedraagt  ca.  40 are.
Lees het hele artikel…