Op zondag 16 augustus gaan de natuurvrienden van heemkundekring “De Baronie van Cranendonck” wandelen in natuurgebied De Looserplas in Dorplein.

Tijdens de wandeling wordt, in verband met besmettingsgevaar met het coronavirus 1 meter 50 onderlinge afstand gehouden.

De Looserplas, wel eens abusievelijk naar een zuidelijker gelegen ven De Hoort genoemd, werd in april 2018 open gesteld voor publiek, staat onder beheer van Natuurmonumenten en is ontstaan als afgravingsplas. Galloway-runderen grazen binnen de afrastering.

Vertrek zoals elke derde zondag van de maand om 9u30 vanaf het parkeerterrein bij het Schepenhuis te Budel (Blokker). Verplaatsing per auto van Budel naar het startpunt in Dorplein gebeurt bij voorkeur individueel. Bij meerijden is het aantal personen in de auto maximaal twee personen die dan beiden een mondkapje dragen (RIVM bepaling).

Behalve mensen die ziekteverschijnselen vertonen is iedereen van harte welkom om deel te nemen.

Lidmaatschap van de Heemkundekring is niet vereist maar strekt wel tot aanbeveling.

Tot zondag!

Lees alles over de Looserplas…