Dit statige, massieve huis is in 1903/1904 gebouwd in opdracht van Gerard Vonken. Het is een tweelaags huis met mansardedak, gedekt met leien.
Het huis heeft drie traveeën, middenrisaliet, hoekpilasters, kroonlijst en sierconsoles. De ramen en de deur zitten onder gemetselde korfbogen. Het huis is wit geschilderd.
Gerard Vonken en zijn familie waren de eerste bewoners van 1904-1910.
Zij waren in die beginjaren niet de enige bewoners, want ook Harrie Verhees en zijn vrouw Gertrudis van den Berk woonden in dit huis. Hier werden hun oudste kinderen geboren. In 1908 verhuisde Harrie naar het nieuw gebouwde huis hiernaast. Nieuwstraat 34/34A. In 1910 verhuisde ook Gerard  Vonken. Zij gingen naar de overkant, naar ‘huis Peels’.
Na de familie Vonken woonden er diverse oudere echtparen en één jong echtpaar met kinderen. Ook hebben hier Sjaak Nabben en zijn zuster Trui hier gewoond tot 1920.
In 1920 werd het huis eigendom van dokter Jan Visschers. Deze verhuisde in 1923 naar de overkant naar Nieuwstraat 37. De volgende bewoner werd in 1924 notaris Lunter. Hij woonde hier tot 1947. Na notaris Lunter woonden hier het gezin van Gijs Verbeek en het gezin van Herman Leijssen.
In 1951 werd het huis eigendom van aannemer Willem de Laat. Hij bouwde achter het huis een timmerwerkplaats, waar hij voornamelijk meubelen ging maken. Ook het vervaardigen van trappen was zijn specialiteit.
In 1997 is de winkel verhuurd aan ‘Henkelman mannen en kindermode’.
Later aan ‘Meeuwsen Makelaardij’ en momenteel is er het kinderdagverblijf ‘Mira’ gevestigd.
Lees het hele artikel…