Kunstenaar Sjeng Caris
Onthulling: 10 juli 1986
Plaats: voor Capucijnerplein 6-8
6021 CB Budel
Geschonken door Sjef Hegge.
Uit de Grenskoerier van 10 juli 1986:
Sjef Hegge schenkt Gemeente Budel een bronzen beeld
Onze dorpsgenoot Sjef Hegge ergerde zich altijd aan het vandalisme van de jeugd in cafés en dergelijke. Hij besloot om iedereen die hij iets kapot zag maken ’n stuiver te vragen. De jeugd werkte welwillend mee  (zowel aan het kapotmaken als met de stuivers) vooral omdat Sjef er meestal een berispend woordje aan toe voegde. Sjef stortte ook zelf de nodige stuivers evenals enkele middenstanders en kasteleins. Zodoende kreeg hij voldoende geld bijeen om een symbolisch beeldje te bekostigen.
Dit beeldje, een vogel, werd vervaardigd door de Budelse kunstenaar Sjeng Caris.
Lees het hele artikel en bekijk alle foto’s…