Wapenstilstand op 11 november is de jaarlijkse herdenking van de wapenstilstand van 11 november 1918, die het einde betekende van de Eerste Wereldoorlog. Een goed moment om nog eens terug te kijken op ons succesvolle project met tentoonstellingen op de Achelse Kluis.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=AhRFjgNaRhw[/embedyt]
Unieke filmbeelden uit 1918 van Franse vluchtelingen in Weert e.o., het plaatsen van de Belgische vlag op de grens met Zeeland en gevluchte Duitse militairen, zeelieden en burgers in de haven van Vlissingen 

Het project “De Groote Oorlog rond de Kluis 1914-1918” was een initiatief van de lokale heemkundekringen uit Achel, Bocholt, Hamont, Kaulille, Neerpelt, Sint-Huibrechts-Lille (B.), Cranendonck, Valkenswaard, Heeze, Leende en Zesgehuchten (Nl.) en bracht de herdenking van de Eerste Wereldoorlog  terug op het regionaal (lokaal) grensoverschrijdend (BE/NL) niveau. Door middel van vijf goed afgewogen opeenvolgende thematische deelprojecten voor de periode 2014-2018, werd een zo volledig mogelijk beeld gegeven en werd een herbeleving van belangrijke historische gebeurtenissen gerealiseerd.

Kijk voor meer informatie op de website van dit project: Klik hier!

Bekijk ook deze prachtige reportage over ‘Den Doodendraad’ uit de Eerste Wereldoorlog (1914-1918)
En ook dit filmpje:
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=7ixleTTUx_0[/embedyt]

Deze film is gemaakt bij het re-enactment bij de Achelse Kluis:
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=CTTdSJ9x_L4[/embedyt]