Het Schepenhuis Budel

Het Schepenhuis is met zijn rijke historie misschien wel het meest karakteristieke pand van Budel. Daar zijn veel Bulanders en Cranendonckers trots op. Velen hebben er een persoonlijk verhaal bij of herinnering. Voor anderen is het een vertrouwd beeld op de markt in Budel. Hoe mooi zou het zijn als dat prachtige gebouw een functie krijgt die helemaal past bij Budel?
Om die reden hebben wij, drie vrijwilligersorganisaties uit Cranendonck, ons verenigd in “De Merret” (Stichting in oprichting) en zijn we gestart met het initiatief om het Schepenhuis een nieuwe functie te geven. Dat kunnen en wíllen we niet alleen doen. Daarom zijn we op zoek naar mooie ideeën. Deel jouw idee via deze enquête. Dit duurt maximaal 3 minuten. De enquête is in te vullen tot 15 januari 2021.
Wat gebeurt er met de ideeën? 
Alle ideeën worden verzameld en besproken op de bijeenkomsten begin volgend jaar in de Borgh. Daarna gaan wij van De Merret samen met de gemeente de haalbaarheid bekijken. Het idee is om te komen met een “shortlist” met de beste en meest reële ideeën, die we weer voorleggen aan alle inwoners. Uiteindelijk maken we in overleg met de gemeente een keuze.
Waar moet een idee aan voldoen?
Wat mis jij in het centrum van Budel? Welke rol zou het Schepenhuis daarin kunnen vervullen? Denk groot, wees creatief, laat je niet weerhouden door praktische bezwaren. Een idee moet natuurlijk wel haalbaar zijn en we moeten uiteindelijk één of meerdere partijen vinden die het idee kunnen uitvoeren. Heb je zelf als ondernemer interesse? Maak dat vooral kenbaar.
Vul de enquête in op Het schepenhuis Budel