Wie kende er op Gastel en in Budel (en ook daarbuiten) niet Lon Aarts? Lon in zijn blauwe stofjas en met onafscheidelijke alpinopet was een bijzonder dorpsfiguur van Gastel. Hij werd als Wilhelmus Cornelis Aarts geboren op 2 mei 1911 te Gastel maar zijn roepnaam was Lon. Hij was een zoon van Dorus Aarts en Han Schoemans. Het gezin Aarts-Schoemans telde twaalf kinderen, acht jongens en vier meisjes; Lon was de tweede in de rij. Na de lagere school was het werken geblazen en als broekje van veertien jaar kon Lon in 1925 aan de slag bij Brouwerij ‘de Hoop’. Als ‘manusje van alles’ kwam hij onder de hoede van Graad van Engelen. Tot aan zijn pensioen in 1967 heeft Lon bij de Budelse Brouwerij gewerkt. Bij gelegenheid van zijn 40-jarig dienstverband in 1965 kreeg hij een koninklijke onderscheiding.
Lees het hele artikel van Lon Aarts…