Bidprentje van Charles Brandts, ‘mèster Brandts’,
*05-02-1922 Hamont (B.)
†20-01-2009 Leende.

Charles Brandts werd in Hamont geboren op 5 februari 1922 als zoon van Petrus Hubertus Brandts en Maria Catharina Elisabeth Chatrou. Het gezin Brandts telde vier kinderen waarvan Charles de oudste was. De familie Brandts stamt oorspronkelijk uit het Limburgse Meerssen. Vanwege zijn werk bij de Nederlandse Spoorwegen kwam vader Brandts in onze contreien terecht en leerde er zijn vrouw kennen. Het gezin Brandts-Chatrou verhuisde na de geboorte van zoon Charles vanuit Hamont naar Budel-Schoot waar ze altijd zijn blijven wonen. Lees over zijn studie, als onderwijzer aan de Aloysiusschool, als leraar aan Mulo St. Oda, als directeur van Mavo Koningshof in Veldhoven, als auteur van ‘Prodde nog Buuls’ en zijn bijdrage aan de Aa-kroniek.
Lees het hele artikel…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *