Thijs Liplijn, in Soerendonk beter bekend onder de naam ‘Thijs Lip’, werd op 1 november 1922 geboren als zoon van wethouder Toon Liplijn en Nel Schellekens. Thijs was de tweelingbroer van Janus Liplijn. Samen hadden zij nog twee oudere zussen, Marie en Anna en twee oudere broers, Hein en Jan. Het gezin Liplijn woonde op de Molenheide.
Thijs Liplijn wordt vooral herinnerd als ‘de veldwachter van Zurrik’. In stad en dorp worden optochten altijd begeleid door een politieauto. In Soerendonk regelt men dat zelf, geen politie nodig. Daar vervulde Thijs Liplijn decennialang de rol van ‘veldwachter’. Met de dienstfiets met carbidlamp aan de hand opende Thijs elke stoet, compleet in een authentiek veldwachterspak en met grote snor. Die rol was hem op het lijf geschreven en hij genoot er zelf ook zichtbaar van.
Lees het hele artikel…