Het bericht van overlijden van Jacques Smits op 13 januari 2011 ging in Budel al snel rond: ‘De notaris is overleden’. Jacques Smits was een echte dorpsnotaris. Ook nadat hij in 1981 zijn loopbaan beëindigd had, bleef hij toch voor iedereen ‘de notaris’, een erenaam.
Jacques Antoine Marie Smits werd op 13 mei 1914 geboren in Terneuzen. In 1944 trouwde hij met Clasine Verschuuren (1920-2006). Zij kregen negen kinderen.
Jacques Smits studeerde aan het Canisiuscollege te Nijmegen. Na enkele jaren als belastinginner werkzaam te zijn geweest, ging Jacques Smits in 1949 in Middelburg aan de slag als kandidaat-notaris. In 1955 nam hij in Budel het kantoor van notaris Theo Hermans over. Smits kocht de woning Nieuwstraat 42 van Hermans en had op dat adres ook zijn kantoor. De notarispraktijk kwam tot grote bloei. In januari 1981 vierde notaris Smits zijn 25-jarig ambtsjubileum.
Lees het hele artikel…