Op zondag 15 augustus gaan de natuurvrienden van Heemkundekring “De Baronie van Cranendonck” wandelen en ze gaan, met als uitgangspunt de dubbele grenspaal achter de Berg, de Gastelsche Heide verkennen. Dit gebied is na de ruilverkaveling van 1972 geheel onder Staatsbosbeheer gekomen. Voormalige landbouwterreinen veranderen sindsdien naar natuurgebied. Anders dan wat je bij de naam Gastelsche Heide zou verwachten maakt heide nog maar een klein deel van het gebied uit. Voor de rest nemen dennen- en berkeneikenbossen ook plaats in beslag. Door begrazing vertoont het gebied veel open velden met vergezichten. Bij het Langbosch is de aanwezigheid van wilde paarden een opmerkelijke verschijning.

Om deel te nemen aan de wandeling hoeft u geen lid van de Heemkundekring te zijn, iedereen is welkom om zich op 9uur30 op het parkeerterrein bij het Schepenhuis (blokker) bij de groep wandelaars te voegen. Na de wandeling gaan we ter afsluiting van de ochtend ergens in de buurt wat warms drinken. In verband met corona verplaatsen we ons individueel naar het startpunt en houden we 1,5 meter onderlinge afstand in acht.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen.

Tot zondag!

Lees ook natuurgebied Buulderbergse- en Gastelse heide…