Vanaf het moment dat mensen op een vaste plek gingen wonen is de behoefte ontstaan om anderen te kunnen vertellen waar die woonplaats was. In eerste instantie waren dat hele lange beschrijvingen, maar vanaf de middeleeuwen werden die beschrijvingen steeds verder ingekort tot benamingen die we vandaag nog steeds gebruiken. Van begin 1983 tot begin 1988 zijn achttien artikelen over straatnamen verschenen in de Aa-kroniek.

aanleg Sint Lambertusstraat Budel-Schoot 1960

Deze artikelen, geschreven door Harrie Jaspers en Jac. Biemans, geven interessante informatie over het ontstaan van straatnamen in onze dorpen en over een aantal bewoners. De oorspronkelijke achttien delen zijn nu verzameld in twee documenten. Hierbij het eerste deel. Deel twee volgt in september en begint bij de Gebroeders Looijmanslaan in Dorplein.

Lees het hele artikel…..
Zie ook …..