Bron: Cranendonck 24. Zie hier oorspronkelijk artikel…

In oktober is het Maand van de Geschiedenis. Op zaterdag 2 oktober wil Bibliotheek Budel ‘een levende bibliotheek’ organiseren waar de jongere en oudere generatie elkaar kan ontmoeten.

Oproep: Daarvoor is de Bibliotheek op zoek naar senioren die graag iets willen vertellen over de geschiedenis. Weet jij veel over een onderwerp uit de geschiedenis en wil je daar graag over in gesprek gaan met de volgende generatie? Bijvoorbeeld over de oorlog, smokkelen, onderwijs, opvoeding, spelletjes uit je kindertijd, communicatie voor de digitalisering, meld je dan aan voor deze dag. Kinderen komen op deze dag naar de vestiging en komen een praatje met je maken. Aan de hand van de vragen die gesteld worden door de kinderen leren ze meer over het onderwerp.

Aanmelden: De activiteit zal plaatsvinden op zaterdag 2 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur. Wil jij graag in gesprek gaan met de volgende generatie over een onderwerp uit de geschiedenis, stuur dan voor 10 september een mailtje naar bibliotheekmedewerker Vicky Didden (V.Didden@bibliotheekdekempen.nl) en vermeld over welk onderwerp jij in gesprek zou willen gaan. Of loop eens binnen in de bibliotheek van Budel en meld je bij de balie.