Ook dit jaar willen wij, in de gemeente Cranendonck, herdenken dat we 77 jaar in vrijheid mogen leven. Dit kan en mag echter niet op de manier zoals we dat gewend waren. Op de laatstgehouden persconferentie van de regering werd aangekondigd dat pas op 21 september vele coronamaatregelen worden versoepeld. De herdenking van de bevrijding van Cranendonck is echter op zaterdag 18 september en dat houdt in dat het bestuur van de Stichting Herdenking Bevrijding Cranendonck, in samenwerking met B & W van de gemeente Cranendonck, besloten heeft de herdenking in dezelfde vorm van 2020 te laten plaatsvinden, zij het met een kleine aangepaste uitbreiding. Dat betekent dat we de 1,5 meter regel handhaven en dat we weer een afzetlint gaan plaatsen met aan de binnenkant de deelnemers en aan de buitenkant de belangstellenden. De ceremonie bij de 8 monumenten blijft gelijk, echter de atleten van de Bergrunners brengen het bevrijdingsvuur lopend vanaf 100 meter voor het monument tot aan het monument.

Lees hier het hele artikel….