Dokter Jan Visschers,’de oude Vis’ *6 juli 1891 Ulestraten / †12 augustus 1979 Budel

Johannes Joseph Visschers werd op 6 juli 1891 in het Zuid-Limburgse dorp Ulestraten geboren als zoon van Jan Pieter Visschers en Maria Petronella Pinckaers. Vader Visschers was burgemeester; het gezin telde zeven kinderen. Na zijn studie geneeskunde trouwde Jan Visschers met Lena de Bruin (1895-1986). Jan en Lena Visschers vestigden zich in Budel alwaar Jan per 15 augustus 1920 benoemd was tot gemeente-arts. Zij gingen in de Nieuwstraat wonen op nummer 36. In 1924 verhuisde het gezin Visschers naar de overkant, naar Nieuwstraat 37, naar het herenhuis van notaris Nieuwenhuis. Van hieruit bouwde Jan Visschers zijn enorme praktijk op.

Lees de rest van het artikel hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *