Antonius Visschers werd op 18 november 1924 te Budel geboren als zoon van Jan Visschers en Lena de Bruin. Vader Visschers was sinds augustus 1920 gemeente-arts te Budel en Soerendonk. Het gezin Visschers-de Bruin telde vier kinderen: Gerard, Pieter, Ton en Petra. Zoon Ton trad in de voetsporen van zijn vader; in 1955 studeerde hij in Utrecht af en in 1956 begon hij zijn dokterspraktijk in Budel als opvolger van zijn vader. Vader Visschers bleef nog enkele jaren praktijk uitvoeren. Er waren dus twee artsen Visschers; ter onderscheiding noemde men hen ‘de oude Vis’ en ‘de jonge Vis’. Naast zijn drukke praktijk zette Ton Visschers zich ook in voor de Budelse gemeenschap. Vanaf 1956 gaf hij gedurende 35 jaar wekelijks les aan EHBOcursisten. Daarnaast zette hij zich als arts in bij de activiteiten van stichting ‘de Zonnebloem’.

Via deze link kunt u meer over ‘de jonge Vis’ lezen…