Geboren 22 april 1921 te Oirschot, overleden 23 maart 2001 te Eindhoven.

Wie herinnert zich nog ‘sporthalkerk De Goede Herder’ aan de Cranendoncklaan? Deze door architect A. van Merendonk ontworpen kerk werd in 1964-1966 gebouwd toen de gemeente Budel een sterke groei kende. Er moest toen een tweede parochiekerk komen. Frans van Esch werd op 1 augustus 1964 benoemd tot bouwpastoor van de nieuwe parochie ‘de Goede Herder’. De bouw van de nieuwe kerk had echter nog enige voeten in de aarde. In de beginjaren moesten bouwpastoor Van Esch en zijn parochianen hun toevlucht zoeken in een ‘noodkerk’, in het kippenhok van de familie Nic Lammers. De nieuwe kerk werd uiteindelijk een sporthal, ingericht als multifunctioneel gebouw waarin ook kerkdiensten gehouden konden worden. De kerk werd in september 1967 ingezegend door bisschop J. Bluijssen.

Een pastorie voor Frans van Esch is er nooit gekomen. De pastoor woonde gewoon in een burgerhuis tussen zijn parochianen, gesteund door zijn goede huisgenote ‘Riet van de pastoor’.

lees hier het hele artikel….