Sjaak van Asten kennen we vooral als de directeur van autobusonderneming ‘Van Asten’ in Budel. Jarenlang was het touringcarbedrijf annex reisbureau gevestigd op de hoek van de Dr. A. Mathijsenstraat – Burgemeester Van Houtstraat. Het bedrijf was een begrip in Budel en omgeving.

Sjaak van Asten werd in 1916 geboren als zoon van Frans van Asten (1890- 1966) en Jordina van de Meerendonk (1885-1959). Frans en Jordina woonden aanvankelijk in Boxtel, verhuisden in 1920 naar Soerendonk en in 1924 naar
Budel. Het gezin woonde in de Goorstraat in Soerendonk en had daar een bakkerij. In 1923 startte Frans van Asten in Soerendonk met een taxibedrijf en autobusonderneming, een lijndienst. Rondrijden vond Sjaak leuker dan bakken.
In Budel werd de onderneming flink uitgebreid. Frans en Jordina kregen 7 kinderen: Sjaak, Maria, Toos, Frans, Lies, Trees en Jordina.

Hier kunt u het hele artikel over Sjaak van Asten lezen