Dezer dagen is de nieuwe Aa-kroniek, het tijdschrift van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ (maar voor iedereen verkrijgbaar) van de persen gerold.

In dit nieuwe nummer beëindigt Jac. Biemans zijn reeks over de predikanten van de Nederduits-gereformeerde gemeente Maarheeze-Soerendonk. Hij onderzoekt deze keer leven en werken van de laatste predikant in deze gemeente, Pieter Molengraaff, de enige van wie een portret bestaat. Daarna is het woord aan Harrie Jaspers, die deze keer de familie Baten uit zijn geboorteplaats Gastel centraal stelt. Een interessant geslacht dat ook de nodige lokale carnavalsprinsen en voetballers leverde. Boerderij Heuvel 23 is één van de gebouwen in Soerendonk waarvan de ‘eerste steen’ bewaard is gebleven. Annie Staals-Jacobi maakte een inventarisatie van deze stenen en onderzocht de geschiedenis van de boerderij en bewoners van Heuvel 23. Giel Stollman vervolgt tenslotte zijn reeks over het onderwijs in Budel-Dorplein. Hierin komen de opeenvolgende hoofdonderwijzers en de scholen voor r.-k. lager onderwijs aan jongens en meisjes in het dorp aan bod. Een beeld uit de Dorpleinse school siert ook de omslag van het nummer.

Wilt u ook een exemplaar?

Een exemplaar van de Aa-kroniek kunt u, zolang de voorraad strekt verkrijgen voor slechts € 4,– bij de boekhandels in Budel en Maarheeze en de VVV aan de Markt in Budel. Of eventueel bij de redactieleden Jan Jakobi Dorpsstraat 15 te Budel en Annie Staals, De Rutjens 16 in Soerendonk. Goedkoper is het een abonnement te nemen. U krijgt dan het hele jaar de vier nummers netjes thuisbezorgd. Klik voor meer informatie op deze link…