*16-11-1952 Budel-Schoot / †25-06-2014 Maarheeze

Vandaag, 7 april 2022 bestaat de Werkgroep Genealogie van onze heemkundekring 25 jaar. Tjeu Lamers was de oprichter van die Werkgroep en de geweldige voorzitter ervan!

Binnen de heemkundekring kennen we Tjeu Lamers vooral als de oprichter van die Werkgroep en als redactielid van de Aa-kroniek. Tjeu was een fervent genealoog en richtte dus in 1997 de Werkgroep Genealogie op. Tot aan zijn overlijden was hij de enthousiaste inspirator en kartrekker van deze groep. Er werd een databank aangelegd met daarin de namen van alle Cranendonckers. Met een eigen verzameling bidprentjes werd de aanzet gegeven voor het huidige rouwarchief dat inmiddels ruim 16.000 exemplaren aan prentjes en rouwbrieven telt. Onder zijn leiding werden stamboomdagen bezocht en met grote inzet ook zelf georganiseerd. En vooral: Tjeu bewerkstelligde de openstelling van de heemkamer in het Schepenhuis voor publiek. Veel bezoekers werden door hem op weg geholpen bij hun speurtocht naar hun voorouders. Daarnaast was Tjeu ook bestuurslid van de kring en in 2005 werd hij een gedreven redactielid van heemkundig tijdschrift de ‘Aa-kroniek’.

Lees hier meer over Tjeu