Bidprentje van Toon (Tuntje) Ras *Budel 6 juli 1909 / †Budel 16 aug. 1976

Toon (Tuntje) Ras was een bekend dorpsfiguur en verenigingsman in Budel. Omwille van zijn kleine gestalte werd hij meestal ‘Tuntje’ genoemd. Toon Ras werd geboren op 6 juli 1909 in het gezin van leerlooier Peter Ras en Margo van de Leur. Het was het tweede huwelijk van vader Ras. Het gezin telde 4 kinderen: Adriën, Jo, Jeannette en Toon, de jongste. Toon werkte als ambtenaar bij de afdeling bevolking van de gemeente Budel. Velen in Budel kennen Tuntje Ras als het ‘chocolaode menneke’ omdat hij erg van chocola hield en dit ook uitdeelde aan kinderen en personeel van de gemeente. Hij werd weleens het geheugen van Budel genoemd. Vaak gebruikte hij het gezegde: ‘D’r is mar ieën Buul, en da zien willie’.

Lees hier meer over Tuntje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *