Met enige regelmaat staat het in de krant vermeld: een 100-jarige. Op 13 augustus 2009 viel Tinus van Mierlo uit Soerendonk die eer te beurt. Voor zover bekend is Tinus de eerste Zurriker die deze respectabele leeftijd mocht bereiken. Tinus van Mierlo werd op 13 augustus 1909 te Soerendonk geboren als zoon van Tuum en Nel van Mierlo-Heesterbeek. Vanwege de vele naamdragers Van Mierlo gingen de kinderen uit dit gezin door het leven met de aliasnaam ‘van Nelle’, de naam van hun moeder. Het grote gezin Van Mierlo woonde in de Zitterd. 

In deze boerderij was ook een café (‘het café van Nel van Tuume’) en winkeltje gevestigd, die moesten de inkomsten een beetje opschroeven. Na de lagere school was er in het gezin geen geld voor een vervolgstudie, er moest gewerkt worden, zo ook door Tinus. Uiteindelijk kwam Tinus terecht in de buitendienst van de gemeente Maarheeze. Daar is hij tot zijn pensioen in 1974 gebleven.

Lees hier meer over Tinus van Mierlo…