Op 10 en 11 september a.s. vindt de landelijke Open Monumentendag plaats. Het thema voor dit jaar is ‘duurzaamheid’. Ook Cranendonck doet mee aan de Open Monumentendag. In het betreffende weekend gaan de deuren open van een groot aantal bijzondere gebouwen. Veel van deze locaties zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Een uitgelezen mogelijkheid om het prachtige erfgoed en een aantal bijzondere locaties in Cranendonck te bewonderen.

Programma
Dankzij het enthousiasme en de inzet van vele vrijwilligers, eigenaren en gebruikers van monumentale panden is een mooi en afwisselend programma samengesteld. Zo zijn in Budel Rijksmonumenten Het Kerkje en het Schepenhuis geopend. Verder kan op zaterdag een kijkje worden genomen bij de Budelse Bierbrouwerij en wordt uitleg gegeven over duurzame toepassingen in het gemeentehuis in Budel (Bossche School architectuur).

Op zondagmiddag vindt de officiële opening plaats van het graffiti-kunstwerk ‘Maarheeze Onderweg’. Het viaduct in de kerkstraat in Maarheeze is onlangs voorzien van fraaie graffiti-schilderingen van iconen en herkenbare locaties van Maarheeze. Op de doorzichtige wanden boven het viaduct zijn grote historische foto’s aangebracht. De opening van dit kunstwerk wordt opgeluisterd door onder andere een blaasorkest, een draaiorgel en een informatiestand van IVN.

 

Meer informatie is te vinden op www.openmonumentendagcranendonck.nl

Op zaterdag 10 september is het Schepenhuis in Budel open van 10 tot 17 uur