Op zondag 19 februari gaan de natuurvrienden van Heemkundekring “De Baronie van Cranendonck” wandelen door de Gastelsche Heide. Met als uitgangspunt de dubbele grenspaal achter de Berg verkennen ze het gebied.

Na de ruilverkaveling van 1972 kwam het geheel onder Staatsbosbeheer. Een deel van de voormalige landbouwterreinen veranderde sindsdien naar natuurgebied. Anders dan wat je bij de naam Gastelsche Heide zou verwachten maakt heide nog maar een klein deel uit van het gebied. Voor de rest nemen dennen- en berken/eikenbossen ook plaats in beslag. De laatste tijd ontstaan er kunstmatig aangelegde waterpartijen om in droge perioden voorraad te hebben. Door begrazing vertoont het gebied veel open velden met vergezichten. Bij het Langbosch is de aanwezigheid van wilde paarden een opmerkelijke verschijning.

Om deel te nemen aan de wandeling hoeft u geen lid van de Heemkundekring te zijn. Iedereen is welkom om zich om 9u30 op het parkeerterrein bij het Schepenhuis (Blokker) bij de groep wandelaars te voegen. Na de wandeling gaan we ter afsluiting ergens in de buurt wat warms drinken. Iedereen is van harte welkom.