“Op 30 maart a.s. houdt de bibliotheek van Budel een interactieve taal- en dialectquiz.

Wat weet jij over de Nederlandse taal? Vind jij een dialect ook zo leuk? Kom op donderdag 30 maart je kennis testen bij onze interactieve ‘Taal- en Dialectquiz’ in Bibliotheek Budel en win een gesigneerd boek van Wim Daniëls!

Wim Daniëls is schrijver van allerlei soorten boeken, zijn favoriete taal is dialect. Hij treedt op in de theaters met theatercolleges en cabaretvoorstellingen en af en toe presenteert hij een tv-programma (Het dorp, samen met Huub Stapel, en Nederland op Film). Met Kasper Boon maakte hij een bordspel: Het grote taalspel.

De quiz is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en de diversiteit van het dialect in Noord-Brabant. Deelnemers zullen worden getest op hun kennis van verschillende dialectwoorden en uitdrukkingen. Het is een unieke gelegenheid om kennis te maken met het rijke culturele erfgoed van Noord-Brabant en om te genieten van de dialecten die zo kenmerkend zijn voor de regio.

Niemand minder dan Arian (Comptgoed!) Compen zal op gepaste wijze de quiz presenteren. Denk jij dat je alles weet over dialect? Kom dan naar onze ‘Taal- en Dialectquiz’!

(Tip: leen eens een boek van Wim Daniëls…)

Let op: Meedoen gaat via een smartphone!

Heb je interesse of wil je daar meer van weten, klik dan voor meer informatie op deze link.