Op zondag 21 mei aanstaande zal de voorjaarswandeling van de Heemkundekring “De Baronie van Cranendonck” plaatsvinden

Dit jaar brengt de voorjaarswandeling ons in een bijzonder natuurgebied rond de Strijper Aa. Deze 7 km lange beek ontspringt aan de Belgische grens op de Gastelse Heide en stroomt door het moeras van de Strijperheg naar Leende. In 1974 is de loop tussen Leende en de Heg en bovenstrooms van de Heg rechtgetrokken en verdiept in het kader van de ruilverkaveling Strijper Aa-Budel. Bovendien is ten oosten van de oorspronkelijke loop een nieuw kanaal gegraven dat vanaf de Gastelse Heide via een wijde bocht om het  Soerendonkse Goor bij Leenderstrijp in de Oude Strijper Aa uitmondt. Sinds 2021 heeft het hele gebied bovenstrooms van Leenderstrijp de bestemming natuur, zijn de meanders in oude staat teruggebracht en zo kreeg het natuurgebied een nieuwe gedaante.

Onze natuurgids, Harrie Jaspers, heeft het uitgestippelde parcours voor ons hier en daar aangepast en hij vertelt ons wetenswaardigheden, die de opbrengst zijn van zijn regelmatige wandelingen in dit unieke natuurgebied.

Naast al dat moois bieden wij u onderweg zoals te doen gebruikelijk koffie/thee/fris met iets lekkers.

Datum:                 zondag 21 mei 2023

Tijd:                      vertrek 09.30 uur bij het Schepenhuis (parkeerplaats Blokker)

Locatie beginpunt wandeling: Coöp St. Jan, Leenderstrijp.

Iedereen is van harte welkom (honden niet toegestaan)