In 2003 werd Marie Avontuur-Verheijden geïnterviewd door Harrie Jaspers. Dat gebeurde ter gelegenheid van haar 100e verjaardag. Honderd levensjaren beleven is toch altijd bijzonder.

Marie Verheijden werd op 24 mei 1903 geboren als dochter van Graad Verheijden en Cato van Winkel. Het gezin telde elf kinderen waarvan er zeven de volwassen leeftijd bereikten. Het gezin Verheijden-van Winkel woonde op de Markt in Budel maar verhuisde rond 1908 naar Dorplein. Vader Graad Verheijden ging daar werken op de zinkfabriek. Eerst woonden ze in de Liedekerkestraat, later in de Gebr.Looijmansstraat. Marie ging naar de lagere school en volgde daarna de naaischool. Na enige tijd leerde zij Nard Avontuur kennen, hij was timmerman op de zinkfabriek. Marie en Nard trouwden in 1933. Ze kregen vier kinderen: Toon, de tweeling Gerard en Marie-Thérèse en Jos. De zonen zwierven uit; dochter Marie-Thérèse, die in Dorplein onderwijzeres was, bleef bij haar ouders wonen. Nard Avontuur overleed in 1989 op 79-jarige leeftijd.

Lees hier meer over Marie..