In de laatste vier decennia van de vorige eeuw was Budel een echt uitgaanscentrum. Het dorp telde een groot aantal café’s, om enkele te noemen: Bongobar, Cambrinus, Corsobar, Coritabar, de Capucijner, van Vlierden, Du Commerce, Bonte Os, Citybar, Club 69, Old Inn, Down Town, Lucky, Donkey. Er was ruime keuze om een avond te gaan stappen. Dan was er in die tijd ook nog ‘Zaal Bakens’, jawel, dat was ‘the place to be’! Het was daar dansen en sjansen. Menig echtpaar heeft elkaar leren kennen tijdens de dansavonden in Zaal Bakens. Tijdens het weekend kwamen daar ook de Duitse militairen van de legerplaats, die kwamen in uniform en dat maakte toch wel indruk op de dames! De fietsenstalling van Zaal Bakens lag tegenover de zaal, naast de cafetaria van Fried van Kessel; die pikte zo ook nog een graantje mee, want een ‘frietje met mayo’ ging er altijd wel in voor men na een dansavond op de fiets naar huis trapte.

Lees hier meer over Jan Bakens…