Op zondag 16 juni gaan de natuurvrienden van Heemkundekring “De Baronie van Cranendonck” wandelen.
Het reisdoel is het natuurgebied het Leudal te Haelen.

In het Limburgse Leudal waan je je even in de Ardennen. Op sommige plaatsen liggen de beekjes wel 10 meter dieper dan het wandelpad. Het water heeft de beekdalen in de loop der tijd zo diep uitgesleten dat ze soms op ravijnen lijken. De Leumolen (of St.-Ursulamolen) is een watermolen aan de Leubeek die werd gebruikt als graan- en oliemolen. Het snelstromende water van de beek stroomt tegen de schoepen en brengt het rad in gang.

Iedereen is welkom gratis deel te nemen aan deze wandeling, leden en niet-leden.
We vertrekken per auto vanaf het parkeerterrein bij het Schepenhuis (Blokker) om 9u30. De eigenlijke wandeling begint bij het parkeerterrein in de buurt van het St. Elisabeth’s Hof.