(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.data-privacy-src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92028628-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');

banner HBC Historie wandeling kadaster
2024-06-27T14:00:18+02:00

Cranendonck wetenswaardigheden 

Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ stelt zich ten doel de kennis van het cultuurhistorisch erfgoed van de gemeente Cranendonck te behouden, over te dragen en toegankelijk te maken voor alle geïnteresseerden. Waar dit erfgoed bedreigd wordt, zal Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ zich inspannen voor het behoud van het erfgoed. Onder cultuurhistorisch erfgoed verstaan wij alle verworvenheden die in heden en verleden een bijdrage hebben verleend aan onze leef-, woon- en werkomgeving.

Cranendonck

Nieuws

Dorpshistorie vastgelegd en meer… De nieuwe Aa-kroniek is er weer!

Dorpshistorie vastgelegd
Nieuw Aa-kroniek verschenen

Het nieuwe nummer van het tijdschrift Aa-kroniek is verschenen. Het blad wordt al meer dan 40 jaar uitgegeven door Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’, maar is voor iedere belangstellende verkrijgbaar.

Budel, Soerendonk en Dorplein
Wat staat er in dit nummer? Redactieleden Theo Martens en Tinie Vlassak nemen een[Lees verder]

Werkgroep nieuws

De muur van de hervormde begraafplaats te Budel

De muur van de hervormde begraafplaats te Budel

Door de inzet en zelfwerkzaamheid van Stan en Peter van onze werkgroep monumenten is de muur van de hervormde begraafplaats te Budel hersteld en rechtgezet. De muur kan, versterkt met een steunbeer, voorlopig wel weer een heleboel jaren mee.

Op en aan de muur hoort[Lees verder]

Agenda

Collecties

Aa-kroniek

Deze werkgroep is continu bezig met het verzamelen van verhalen en foto’s uit het verleden of heden van de gemeente Cranendonck.

Monumenten

gevelsteen

Wij hebben als taak om het Cultureel Erfgoed, in de breedste zin, binnen de gemeente Cranendonck in stand te houden. zodat die bewaard blijven voor het nageslacht.

Archeologie

Erfgoed en Cultuurhistorie info bijeenkomst(3)

Deze Werkgroep archeologie houdt zich bezig met het ‘ondergrondse erfgoed’ van de gemeente Cranendonck.

Fotografie

werkgroep fotografie

Heeft u interessant beeldmateriaal uit Budel, Budel Schoot, Budel Dorplein, Soerendonk, Gastel of Maarheeze?

Geneologie

genealogie

Deze werkgroep genealogie houdt zich bezig met het verzamelen, bestuderen en beschikbaar stellen van gegevens voor stamboomonderzoek naar Cranendonckse families.

Heemkamer en Bibliotheek

Heemkamer

De werkgroep Heemkamer en Bibliotheek streeft ernaar zo mogelijk alle literatuur te verzamelen die over het heemgebied Cranendonck wordt gepubliceerd.

Kadaster

kadaster

Deze werkgroep digitaliseert historische kadastrale kaarten en bijbehorende gegevens. Men voorziet de kaarten vervolgens van coördinaten (georefereren) en lijnen en kleuren (vectoriseren) en verbindt de percelen met andere digitale data.

Natuurvrienden

Krang

Elke derde zondag van de maand om 9.30u organiseert “Heemkundekring De Baronie van Cranendonck” een interessante natuurwandeling in Cranendonck of omgeving. We vertrekken vanaf het parkeerterrein bij het Schepenhuis te Budel.

Postadres:
Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’
Postbus 2048, 6020 AA Budel

Bezoekadres tijdens openingstijden:
Nieuwstraat 71a, 6021 HR Budel.

secretaris@heemkundekringcranendonck.nl

Ga naar de bovenkant