Aa-kroniek

Deze werkgroep is continu bezig met het verzamelen van verhalen en foto’s uit het verleden of heden van de gemeente Cranendonck.

Monumenten

gevelsteen

De werkgroep monumenten is actief met het beschrijven, bestuderen, beheren en bekendheid geven aan kleine monumenten in de gemeente Cranendonck.

Archeologie

Erfgoed en Cultuurhistorie info bijeenkomst(3)

Deze Werkgroep archeologie houdt zich bezig met het ‘ondergrondse erfgoed’ van de gemeente Cranendonck.

Fotografie

werkgroep fotografie

Heeft u interessant beeldmateriaal uit Budel, Budel Schoot, Budel Dorplein, Soerendonk, Gastel of Maarheeze?

Genealogie

genealogie

Deze werkgroep genealogie houdt zich bezig met het verzamelen, bestuderen en beschikbaar stellen van gegevens voor stamboomonderzoek naar Cranendonckse families.

Heemkamer en Bibliotheek

Heemkamer

De werkgroep Heemkamer en Bibliotheek streeft ernaar zo mogelijk alle literatuur te verzamelen die over het heemgebied Cranendonck wordt gepubliceerd.

Kadaster

kadaster

Deze werkgroep digitaliseert historische kadastrale kaarten en bijbehorende gegevens. Men voorziet de kaarten vervolgens van coördinaten (georefereren) en lijnen en kleuren (vectoriseren) en verbindt de percelen met andere digitale data.

Natuurvrienden

Krang

Elke derde zondag van de maand om 9.30u organiseert “Heemkundekring De Baronie van Cranendonck” een interessante natuurwandeling in Cranendonck of omgeving. We vertrekken vanaf het parkeerterrein bij het Schepenhuis te Budel.