(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.data-privacy-src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92028628-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');
2024-06-20T11:56:30+02:00

De werkgroep genealogie houdt zich bezig met het verzamelen, bestuderen en beschikbaar stellen van gegevens voor stamboomonderzoek naar Cranendonckse families.

Ze heeft daarvoor een databank aangelegd met daarin de stambomen van alle Cranendonckers (ca. 250.000 namen!) vanaf 1811.
Daarnaast bezit zij vele kopieën van de doop- trouw- en begraafboeken (DTB) van de r.k. parochies en hervormde gemeenten Budel-Gastel en Maarheeze-Soerendonk, alsmede de schepenbanken van Budel en Maarheeze-Soerendonk-Gastel over de periode van ca. 1600-1800 en bovendien over een collectie bidprentjes (ruim 13.500) en genealogische naslagwerken.

Onder het genot van een kopje koffie óf thee kunt u op de openstellingsdagen speuren naar uw voorouders. De leden van de werkgroep genealogie zullen u graag helpen met het opzoeken op de dagen dat de heemkamer is opengesteld (zie tabblad “Openstelling Heemkamer” op de hoofdpagina van deze website).

Klik hier om in onze database te zoeken

Onze genealogiebestanden

Nuttige tips over stambomen

Interessante reeks documentaires over de ontdekkingstocht naar het verleden:
Verborgen Verleden van de NPO!

Voor vragen én informatie over Genealogie klik hier!

De werkgroep genealogie bestaat uit:

Annie Staals-Jacobi (coördinatie)
Guul Vullers
Harry van Heugten
Sjors van Cranenbroek
Giel Govers

T: 0495-593135
E: klik hier!

Klik hier voor het jaarverslag van 2023

Ga naar de bovenkant