Het ‘bidprentje van de maand’ is het fotoprentje van meester Boggia (1909-1942).

Albertus Adrianus Maria Boggia werd op 1 februari 1909 geboren te Leiden als zoon van Mathias Boggia en Anna Lambertina Luppes. Het gezin Boggia-Luppes telde 7 kinderen. Vader Boggia was sergeant-majoor der infanterie.

Albert Boggia werd per 1 december 1941 benoemd tot onderwijzer aan de R.K. jongensschool St. Aloysius in Budel-Dorp. Bij het zwemmen in de Peel nabij de zinkfabriek verdronk hij op 23 juni 1942. Meester Boggia werd 33 jaar en was ongehuwd. Hij werd op het parochiekerkhof begraven.
Bekijk alle bidprentjes met een verhaal!

De voorouders Boggia stammen uit Urio In Italië en kwamen als beeldengieter naar Amsterdam. Op 18 september 1795 trouwt te Amsterdam de 26-jarige Anthonie Boggia ‘van Urio in Italien, Roomsch, oud 26 jaren, woonende in de Warmoesstraat in het pand de Laatste Wijnberg, ouders dood’  met de 21-jarige Maria Beereboom. Zij zijn de stamouders van de familie Boggia in Nederland.
Bekijk alle bidprentjes met een verhaal!